Smukke Sorte Svane!

5.0
Mesterindstrutøren Darren Aronofsky (Requiem For A Dream, The Wrestler) er tilbage, denne gang med stordramaet om ballerinaen Nina, spillet af Natalie Portman (som netop modtog en Golden Globe for denne rolle) der får konkurrence af Lily, spillet af den hotte Mila Kunis, i kampen på hovedrollen i kompagniets opsætning af Klasikkeren Svanesøen, hvor der satses alt hvad der kan på Ninas optræden og hun gør sit til at rydde alle forhindringer omkring hende af vejen, Nina bor stadig hjemme ved moderen, som ironisk nok selv engang var en dygtig ballerina som måtte opgive karrieren for sin datter. Men det at Nina stadig bor derhjemme sætter også sit præg på Ninas præstationer, hvor træneren Thomas, spillet af Vincent Cassel der også gør en god figur for filmens handling, gør sit for at gøre den unge Nina voksen, i mere end en forstand! Filmen er et rigtig flot og godt eksempel på hvordan stærke enkeltpersons-dramaer skal skruens allerbedst sammen, og der er Darren Aronofsky virkelig dygtig, for filmen er både smuk, sjov, uhyggelig og betagende på en og samme gang! - og det er virkelig flot!

Men henimod filmens slutning er det alligevel som om, at de visuelle special-effects tager lidt for meget over og næsten bliver fokus for filmens historie, og den for jo næsten publikum til at tænke om man virkelig er stået af, eller at det er handlingen der er som den er? Og det er synd når nu filmen starter så flot og dragende som den nu gør..

konklusion:

Jeg giver Black Swan ***** 5/6 stjerner.
Filmen er flottere end noget andet der længe er set, den er intens og betagende og så har den jo også et "konge-cast"så det trækker klart op. Men den lidt for åbne slutning fik mig til at tænke om jeg var lidt for langsom eller hvad? Men ellers er det klart en film som alle skal se, hurtigst muligt, men følg godt med og vær klar, for det går stækt og filmen tager publikum på sengen, bokstavelig talt!

Og så kan jeg heller ikke andet end glæde mig til hans kommende film om selveste "Wolverine" det tror jeg kun kan blive fedt! ;-)

Black Swan