Oscar Kandidat 3

5.0
De 2 halvbrødre Dickie og Mickey lever og ånder for boksning. Forskellen er at Dickie's boksekarriere ligger i fortiden, hvor Mickey har alle chancer for at blive noget stort nu. Dickie er Mickey's træner og hans mor er agenten, der hjælper med at arrangere kampene. Mickey har dog sværere vilkår, da hans storebror er meget uberegnelig. Han er narkomisbrugere og lever et liv som småkriminel. Men alt begynder at forandre sig, da han møder bartender pigen Charlene og da hans storebror ryger i fængsel.

The Fighter er en typisk klassisk film, hvor vi følger en underdog der gennem vilje og fasthed kæmper sig igennem alle de problemer han har omkring sig. Mickey har ikke som sådan en dårlig familie, men den hæmmer ham og hjælper ham ikke videre i sin boksekarriere hvor han har potentiale til det helt store. Men det gælder jo bare at kæmpe sig videre i livet.

Så historien er ikke noget virkelig nyt. Men til gengæld får vi serveret en ganske rørende og vedkommende film. Det er aldrig forkert at fortælle en historie, som skal huske os på at vi skal kæmpe for de ting vi vil opnå og for de mennesker vi holder af. Det er filmens morale, og det virker helt igennem godt og troværdigt i denne perle af en film.
Filmen kører i et roligt tempo, men bliver på intet tidspunkt kedelig eller plat. Det er fremstillet meget realistisk og underholdende.

Det bringer os videre til filmens styrke. Skuespillerne er helt eminente. Endnu engang er Christian Bale filmens helt store oplevelse. Han tilføjer endnu en imponerende præstation på sit cv, som tidligere champ Dickie. Han rammer alle tangenter i den her rolle, hvor man ender med at både elske og hade ham.
Men også Mark Wahlberg fortjener ros. Det her er nok hans bedste rolle til dags dato. Han spiller ikke med nær så meget følelse, men underspiller utrolig flot overfor den livlig storebror. Amy Adams som Mickey's kæreste Charlene er også utrolig god, og blander sig godt imellem de 2 brødre. Den samme må siges om moren, spillet af Melissa Leo. Alle 4 nævnte skuespillere er så dygtige, at de aldrig kan stjæle scenerne over for hinanden. De skinner sammen i scenerne, og gør dem bedre. Det er en flot rollebesætning.

Vurdering: Stærkt skuespil er filmens dominerende styrke. For selvom filmens historie ikke virker ny, så er den alligevel vedkommende og underholdende på samme tid. Den bliver aldrig kedelig, og fortæller sin historie med sikker hånd fra en dygtig instruktør. Det er en film jeg varmt kan anbefale. En film alle kan se med på.

Det er helt klart en film i ikke skal snyde jer selv for. Den er rigtig god og fortjener alle de oscar nomineringer den har fået.
The Fighter