Million Dollar Baby

4.0
Så er det i aften det går løs med filmen: ”Million Dollar Baby” instrueret af Clint Eastwood der selv spiller en af de store roller i filmen.
Filmen handler om en pige ved navn Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) der har en drøm og vision om at blive bokser. Vejen er ikke nem, da hun har til krav at blive trænet af Frankie Dunn (Clint Eastwood). Frankie, der selv har problemer på hjemmefronten med hans egen datter han ikke ser længere er skeptisk, men Maggies vilje og gåpåmod er ikke til at overse, og der bliver indgået et samarbejde.
Eddie Scrap-Iron Dupris (Morgan Freeman) er en tidligere bokser trænet af Frankie. Eddie spiller en stor rolle for Frankie der er en nær ven og supporter. Det kommer til udtryk i filmen ved at filmens point of view er fra Eddies side og fortælling. Morgan Freeman er en fantastisk skuespiller og der også bliver udfoldet i filmen. Rollen som den lidt tilbagetrækkende og støttende person passer perfekt i filmen og giver den en god bund og sammenhæng.
Maggie og Frankie får hurtigt en nær relation baseret på Maggies manglende far rolle og Frankies savn af en datter. Dette forhold gør kun Maggies præstationer i bokseringen bedre og en snart verdensstjerne er født. Det stoppes dog af en ulykke som har den konsekvens at Maggies karakteriserende livslyst, gåpåmod og vilje slukkes, og Frankie står pludselig i et svært dilemma.
Filmen Million Dollar Baby er en film med noget på hjerte. Der er en fin rød tråd og underlag igennem hele filmen der drives frem af Morgan Freemans gode og solide skuespil og Clint Eastwoods stærke udtryk og skarpe person.
Plottet er spændende og gribende, men har dog desværre en tørkeperiode i starten hvor Hilary Swanks skuespil og karakter virker utrolig overspillet, og minder mest af alt om et barn, der er på noget der ikke minder om havregrød. Det sænker filmens ellers flotte og professionelle plot. Heldigvis bliver Hilary Swanks karakter bedre senere i filmen og handlingen tager rigtig fat i den spændte seer.
Maggies motivation og vilje er kun smittende og kan anbefales til alle at opleve. Det er en film med dygtige skuespiller og er flot instrueret, fortalt og filmet. Savner dog lidt blown-away-feeling i starten - noget som ville ligge flot op til den ellers dramatiske og medrivende slutning.
Million Dollar Baby