Million Dollar Baby

5.0
Alting har en pris

Film
Million Dollar Baby 2004(US) 2005(DK)
Instruktør, Clint Eastwood
Spilletid: 132 minuter

I aften går det løs, den nye film Million Doller Baby ruller på det hvide lærred.
Clint Eastwood har endnu en gang instrueret et mesterværk af en film, Million Dollar Baby, hvori han selv spiller en af hovedrollerne nemlig boksetræneren Frankie Dunn. Han har et holdepunkt i ikke at ville træne piger, men da den 31-årige Maggie Fitzgerald(Hilary Swank) dukker op, ændre Frankie sin holdning om at træne piger med stort pres fra Eddie(Morgan Freeman).
Det viser sig, at Maggie trods sin alder, er en lærenem og god bokser, og hun stiger hurtigt mod toppen. Men at forfølge sin drøm kan have konsekvenser, og de konsekvenser bliver Maggie udsat for.
Igennem hele filmen kan man hører Morgans Freemans fantastiske fortællerstemme, hvilket giver en god indlevelse i filmen i og med, at man hører mange af hans tanker om Frankie, og det giver en rigtigt god beskrivelse af Frankie.
De tekniske virkemidler fejler intet, klipningen er god, lydeffekterne er gode, ja alt er, som det skal være, ren kunst.
Filmen har vundet 4 Oscars og 29 andre nomineringer. Clint Eastwood har som sagt lavede en fantastisk film, en film med fantastisk skuespil af nogen af de bedste. Filmen kan varmt anbefales. Jeg garanterer fuldt ud tilfredsstillelse, når du rejser dig fra biografsædet efter 2 timer og 8 minutter. God fornøjelse.

Million Dollar Baby