"A star is born and she is so more than just tough"

5.0
En global boksekamp er blevet indledt mellem seer verden over og Cliff Eastwoods nye fantastiske produktion, Million Dollar Baby, som i går var på i præmie i udvalgte biografer.

Filmen handler om den 31-årige servitrice Maggie Fitzgerald(Hilary Swank), som får den usædvanlige drøm at blive professionel bokser. Uden hver modtaget træning , midler eller kendskab til bokseverdenen begir’ hun sig ind en kamp, hvor alt, hvad hun har står på spil.
Med træning fra den fler-dimensionelle boksetræning Frankie Dunn(Cliff Eastwood) stiger hun hurtigt i graderne, og har til sidst mulighed for at bokse en meget eftertragtet titelkamp, men hvor konsekvensen kan være et knockout, og chancen for at komme på benene igen er minimale. I sidste ende er det Frankie, som står med dilemmaet: skal han tage valget som hendes nyfundene og eneste tætte ven eller hendes målbevidste boksetræner?

Filmen er filmmæssigt et mesterværk, med gennemførte effekter, stemninger og detaljer.
De eneste svage punkter kunne være Hilary Swanks til dels ”dårlige” skuespil i begyndelsen af filmen, men som hun dog hurtigt retter op på senere. Hendes ”white-trash” familie, er måske lige lovligt for meget, og virker malplaceret og kunstigt i forhold til filmens ellers gennemførte og dynamiske fremførsel.
Men generelt en fantastisk konstruktion, hvor det klart er karaktererne og deres undbyrdes relation til hinanden, der bærer det gyldne bælte igennem filmen. Klart en film, som skal ligge øverst i Cliff Eastwood samlingen.
Million Dollar Baby