By Odin's Beard!

4.0
Jeg blev meget overrasket over de fantastisk positive anmeldelser af denne film. Den lignede et noget fjollet action-yarn, der tog udgangspunkt i den kære nordiske mytologi.

Det er det også, og hvad der er mere overraskende er, at det faktisk er en god film vi har fat i her. Den er ikke på højde med The Dark Knight eller Iron Man, men er til gengæld klasser over makværker som den tredje X-Men film eller Elektra.

For at filmen skulle fungere, skulle Branagh finde den perfekte Thor, og det lykkes. Chris Hemsworth er den perfekte Thor!

Filmskaberne kunne have gået i to retninger i castingen af Thor. De kunne have fået et Schwarzenegger-lignende kødbjerg til at spille rollen, og håbe at tvinge et par nogenlunde troværdige replikker ud af ham. De kunne også tage en rigtig skuespiller og pumpe ham op til Thor, og gudskelov har Branagh og Marvel-mændene valgt denne udvej. Hemsworth er måske bedst kendt som Captain Kirks far i nyindspilningen af Star Trek, men i det 15 minutter han medvirkede, troede man på ham, og vi var med ham, uanset hvor fjollet og langt ude hele scenariet var.

Det må man også sige, at det nyeste skud på Marvel-filmens stamme er. Vi har at gøre med en tordengud, der bliver udstødt fra Asgård på grund af sin arrongance, og han får frataget sine superkræfter.

Når nu Branagh er involveret, kan man ikke undgå at fornemme Shakespeare-lignende overtoner, og castet har det åbenlyst sjovt med deres larger-than-life figurer. Noget man slet ikke oplevede i sidste års store mytologiske fadæse, Clash of The Titans, og selvom plottet aldrig bliver helt indlevende og engagerende, sørger Branagh for at tilføre historien en hel del humor og soap-opera lignende elementer, så man aldrig forlader det fantastiske univers og forfalder til det kedelige. Asgård bliver dog aldrig helt levende i al sin CGI-farveglade vælde, og, surprise, endnu engang har vi at gøre med en film hvor konverteringen til 3D er fuldstændig unødvendig.

Alt i alt, leverer Thor en solid oprindelseshistorie, godt krydret med humor og medrivende actionscener. Og hvad vigtigere er, den introducerer Hemsworth til Hollywood. Bliver Thor det næste "store" super-helte-franchise? Hvis den uundgåelige efterfølger holder niveauet, er chancen stor.

Desuden er der, for de utålmodige en post-credits sekvens med Samuel L. Jackson, som Nick Fury, der både indvarsler Captain America samt filmen om The Avengers.









Thor