Veloplagt og vellykket

5.0
Børn og barnlige sjæle vil elske animationsfilmen om Orla Frøsnapper, for den leverer en loyal fortælling og bugner af sprogligt overskud.
Det kan undre, at der skulle gå tre årtier, før nogen gav sig i kast med at omsætte den folkekære børnebogsforfatter Ole Lund Kirkegaards herlige historier til animation på film. Idéen er oplagt, i og med at de højt elskede bøger er fulde af forfatterens egne finurlige illustrationer. De tidlige 80’ere så i stedet spillefilmsudgaverne Lille Virgil og Orla Frøsnapper, Gummi-Tarzan, Otto er et Næsehorn og Hodja fra Pjort. At springet til tegnefilm sker netop nu – oven i købet i 3D – giver god mening set i lyset af de senere års overvældende gennembrud for computeranimation. Dette sammenfald kunne dog omvendt give nostalgikere som undertegnede bange anelser, for hvordan harmonerer Ole Lund Kirkegaards naive håndgjorte streg og barnligt uskyldige verden lige med computerteknologiske fremskridt? Lad det være sagt med det samme, at folkene bag Orla Frøsnapper gør al skepsis til skamme, for de har skabt en i sjælden grad vellykket børnefilm, der måske nok først og fremmest appellerer til familiens yngste, men også bør kunne få grinet frem hos både de lidt ældre såvel som voksne medlemmer. Særligt forældre, der i sin tid selv blev flasket op med Ole Lund Kirkegaards elskelige fortællinger, vil føle, at biografturen bliver til alt andet end en overbærende pligt.

Min anmeldelse findes i fuld længde her, for dem der måtte være interesseret: http://alverden.wordpress.com/2011/05/31/veloplagt-og-vellykket-orla-frøsnapper/
Orla Frøsnapper