Nærkontakt af morsom grad

4.0
Simon Pegg og Nick Frost har allerede opnået kultstatus med deres hovedroller i "Shaun of the Dead" og "Hot Fuzz". Nu scorer de endnu mere nørdpopularitet med "Paul", som de to også har skrevet manuskript til.

Pegg og Frost spiller to britiske tegneserienørder, som besøger den store messe Comic-Con i San Diego. Derefter lejer de en autocamper for at køre gennem Nevada og se Area 51 og andre mytiske steder. Ude i ørkenen møder de så Paul - en lille, grøn, flabet alien, der har siddet på en militærbase, siden han styrtede ned engang i 50'erne, men nu er stukket af. Og vores helte beslutter sig naturligvis for at hjælpe ham mod de jagtende men in black.

"Paul" er stopfyldt med både visuelle og verbale referencer til andre film - selvfølgelig især sci-fi - og det er virkelig morsomt det meste af vejen. Humoren er dog en anelse episodisk og sitcom-agtig, fordi filmen i høj grad er en samling enkeltstående gags. Men både Pegg og Frost gør det fint i deres karikerede nørdroller, og Seth Rogen er et overraskende velfungerende valg som stemme til Paul. Rogens stil er så karakteristisk, at rumfyren nærmest blot bliver endnu en Rogen-rolle, men det fungerer altså glimrende med en småbøvet slacker-alien.

"Paul" er i høj grad en film for de indviede - folk, der kender og elsker sci-fi-film i alle deres bizarre afskygninger. Men kan man være med på bare en pæn del af referencerne, leverer filmen masser af god nørdhumor.
Paul