Overraskende værdig efterfølger

5.0
DreamWorks Animation scorede i 2008 et fortjent hit med "Kung Fu Panda", som nu - selvfølgelig - har fået en toer. Denne gang må pandaen Po og dalens fem andre superkrigere forsvare selve kung-fu-ånden mod den hævngerrige Lord Shen, der vil underlægge sig hele Kina med sine nyopfundne kanoner. Og opgøret viser sig at være overraskende personligt for Po.

Jeg var på forhånd meget skeptisk over for denne toer, men den skepsis blev hurtigt gjort til skamme. Godt nok er historien i toeren ikke nær så skarpskåren som i etteren. Her ryger plottet ud i temmelig mange svinkeærinder, og den overordnede historiefortælling er ikke rigtig elegant, men jager lidt for mange billige grin. Men når det er sagt, er toeren altså stadig en morsom film, og på de store linjer lægger den sig fint i etterens spor om at skulle kende sig selv for at kunne vinde kampen. Plus at den så har en superklassisk kung-fu-konflikt i de rene mestres kamp mod overlegen, farlig teknologi.

Og derudover rammer "Kung Fu Panda 2" fuldstændig plet på to punkter. For det første er den skumle påfugl Lord Shen en tegnefilmsskurk af høj, høj klasse - en fantastisk overbevisende blanding af arrogance, magtsyge og galskab, med flot stemmearbejde af Gary Oldman. For det andet er det her en utroligt flot animeret film. Den fortsætter etterens fine brug af kinesiske kulisser, men bygger oven på med endnu bedre kampscener - som imponerende nok er animeret i et tempo, der lige er en brøkdel for hurtigt, til at øjet kan følge med. Men hvor der også hele tiden bliver pauset i sære poseringer - og den vekselvirkning giver så illusionen af fantastisk kung-fu. Som i øvrigt ser vildt godt ud i 3D.

Ud over de rene kampscener er der bl.a. også en fin rickshawjagt, og bortset fra en lidt for klistret slutscene har jeg meget lidt at udsætte på "Kung Fu Panda 2". Jeg var meget overrasket og glad for, at den viste sig at være en så værdig efterfølger til den fine etter. Faktisk så værdig, at den er en must-see for alle fans af den første film. Og gå nu ind og se den i en 3D-biograf - det har det flotte animationsarbejde virkelig fortjent.
Kung Fu Panda 2 (org. version)