Vellykket, dansk action/drama

5.0
Fighter er en, efter min mening, ret vellykket dansk action/drama, som lidt skiller sig ud fra de film, der bliver produceret i Danmark for tiden. Og disse film, som skiller sig ud, plejer som regel også at være bedre end den samme suppe af kærlighedsdramaer, mobbefilm og middelmådige genindspillinger af familiefilm fra 60'erne og 70'erne, som der bliver produceret på samlebånd i øjeblikket i Danmark.
I Fighter følger vi Aicha på 17-18 år, som er af tyrkisk familie. Hun har en stor passion for fung-fu. Men hendes familie forventer, at hun gennemfører gymnasiet, og bliver læge. De har dog med skeptisk accepteret, at hun i fritiden træner kung-fu i den lokale kung-fu skole for piger. Men da hendes lærer vil opgradere hende pga. hendes talenter, og hun kommer i en klub hvor drenge og piger kæmper mod hinanden, bliver familiens skeptisk vendt til modstand. Og her står Aicha så i et dilemma, hvor hun enten skal vælge mellem familien, kulturen og dens forventninger på den ene side, og passionen for kung-fu på den anden. Vælger hun kung-fu'en, risikerer hun at blive frosset helt ud af familien. Og derfor må hun træne i det skjulte. Problemet opstår dog alligevel, da Omar, som Aichas familie kender, går i samme klub, og fortæller dette videre til Aichas familie. Bedre bliver det ikke, at Aicha træner med den etnisk danske Emil, og dette bliver udlagt af Omar at hun har sex med ham - hvilket dog ikke er tilfældet. Men der opstår mere intime situationer mellem Aicha og Emil, som dog ikke falder i familiens kendskab.
Kort sagt, så er Fighter en god og vellykket action/drama, som ligger og svinger mellem en god 4'er og en lille 5'er. Men jeg vælger at give den 5 stjerner.

PS: Dog irriterer det mig lidt, at der ikke er overensstemmelse i locations i filmen. Jeg ved godt, at dette er mere udbredt, end jeg selv ved. Men i filmen er en af locations'ene Albjergparken i Brøndby Strand - et sted jeg kender godt, da jeg har adskillige bekedte, der bor her. Men i filmen udgives stedet som værende på Nørrebro. Dette irriterer mig, når jeg kender locationen. Og det irriterer mig, når et sted angives som noget andet! Det samme skete i Matthesens "Sorte Kugler", hvor man også har optaget i Brøndby Strand, men her bliver udstillet som værende i Nordvest-kvarteret.
Et er når der er tale om "neutrale locations", altså hvor der ikke sættes navn på et sted - i denne films tilfælde ved kampscenerne under Bispeengbuen. Men når A kaldes B, så bliver jeg lidt irriteret...
Fighter