Klichéfyldt flop!

2.0
Jeg sad forventningsfyldt og trykkede mig gennem menuerne på denne danske splatterfilm. Som fan af splatter- og zombiefilm, tænkte jeg, at dette kunne kun blive godt - en danske zombiesplatter! Og 50 minutter, det var da kort for en film, men måske bliver det gode 50 minutter.
Men ak - de første 10 minutter af filmen går med at høre på en præst. Javel tænkte jeg, det var måske optakten til noget stort. Men nej, det blev kun ringere herfra... Jeg ved ikke hvor jeg skal starte, men lad os starte med historien bag zombieforvandlingen - eller mangel på samme. Godt nok er det ikke historien eller årsagen bag, der er vigtig eller essentiel i en zombiefilm, men det er alligevel et bærende element, og rart at have med. I de fleste andre zombiefilm er det enten nogen der opstår fra de døde (det er også det man aner her, men ingen uddybning af dette), eller en virus der slipper ud fra et laboratorium (a'la 28 dage senere) eller en eksotisk virus, der bringes til landet (a'la Braindead). Men ak, ingen forklaring i Opstandelsen - der går vi direkte til splattet!
Og heller ikke her, er der noget at hente - altså i splattet. Det hele syntes man at man har set før. Og våbenrepetoriaret er heller ikke særligt originalt, eller omfattende for den sags skyld: en økse, et jernkors og en muggert (ja, det er det!). Og splattet, ja, udpræget klichéfyldt, og ikke ét eneste originalt påfund. Det er i orden at bruge noget, man har set før - men jeg syntes også, man er forpligtet til at bringe noget nyt og noget originalt, så man ikke bare har strikket sammen fra eksisterende film.

Derfor får Opstandelsen kun 2 stjerner. Den 2. stjerne fordi jeg faktisk grinede lidt - af klichéerne...
Opstandelsen