Kudos til Kunis

3.0
Romantisk komedie, der starter fint med at tage pis på sin egen genre. "Friends with Benefits" handler nemlig om en headhunter og en talentfuld art director, som hun henter til et stort job i New York. De bliver venner i processen, og da de begge lige er kommet ud af et forhold, ender de med at aftale at dyrke uforpligtende sex for at få stillet de fysiske lyster.

Filmen indleder derfor med, at hovedpersonerne selv refererer hånligt til romcom-klicheer, men desværre ender det alt for forudsigeligt med, at de to naturligvis bliver dybt forelsket. Og dermed med en tyk dobbeltmorale om, at det handler om at finde den eneste ene og så videre. Så meget for det indledende frisind.

Vejen til den noget fesne slutning er dog glimrende underholdning i mange passager, også fordi der er bygget udmærkede skæve baggrundshistorier på de to hovedpersoner. Plus at Mila Kunis og Justin Timberlake ganske enkelt har god kemi sammen. Timberlake er godt nok en anelse stiv i det, også selv om rollen fordrer det - men Kunis er til gengæld både sjov og charmerende med stor komisk timing. Ukrainskfødte Kunis har haft en lang tur mod Hollywood-hovedrollerne, via bl.a. stemmearbejde i "Family Guy", tv-serier og mindre actionfilm. Men nu har hun etableret sig som et navn, jeg meget gerne ser mere til, for hun har både vist overbevisende dramatisk og komisk talent i sine seneste film.

"Friends with Benefits" har også fine biroller til Richard Jenkins, Jenna Elfman og Patricia Clarkson som de to hovedpersoners nærmeste familie. Og instruktør Will Gluck holder nogenlunde sammen på filmen, selv om den dog slet ikke er så skarp som hans forrige, den virkelig underholdende ungdomsfilm "Easy A".

Den tager som nævnt til klichéland i løbet af handlingen, men de to velfungerende hovedroller sørger for, at det her trods alt er en romantisk komedie, der er lidt mere end gennemsnitlig.
Bollevenner