Top 5 potentiale

1.0
Jeg har set mange gode film i år og er ikke i tvivl om mine favorit film fra 2011. Nu er bunden lagt. ID:A er den type film man burde vise på filmskolen og sige "sådan skal i IKKE gøre, hvis i vil lave film!".

Når man har set alt for mange film som jeg har, bliver ens største håb at se noget nyanceret, nogle friske ideer. ID:A er en film som indeholder en smuk Tuva Novotny, franske landskaber og cafe`er, pistoler, østerupæske skurke, homoseksuelle helterøvere, en opera sanger, en aldrende transvistit, en fransk tøffelhelt, en bæløjet privatdetektiv, en jaloux søster og i øvrigt biljagter, skuddueller, totur, sex, kvindemishandling og mange andre fornøjelige elementer. Ikke et eneste af disse elementer fungere. Ikke èt eneste.

Instruktøren har forsøgt at blande "bourne" historien med en Lynchian tilgang, med elementer som er oppe i tiden. Den første halvdel liger en stor kvalmende reklame for diverse tøj mærker og sko. Der sker ligesom hele tiden noget uden man føler at filmen vil gå bare det mindste i dybden med nogle af de klodsede elementer som den selv stiller op.

Det er ikke en Jason Bourne film, da denne film går efter stil (og mislykkedes) frem for substans. Det er i den grad også langt fra "Mulholland Drive" eller "Lost Highway" da der aldrig opstår nogen virkelig form for intensitet eller uhygge. Det som dog pinte mig mest var de replikker som disse uddannede skuespillere skulle fremsige. Her indtrådte det komiske element, hver gang det ikke var ment. Jeg blev løbende mere og mere irriteret over Tuva`s latterlige replikker og til tider anstrengte præstation. Hun fortjener en bedre film. Til sidst prøver filmen at speice det lidt op (eller?) med tortur og ubehagelige, dårlige scener af Tuva som bliver tæsket rundt.

Alle homoer og transvistiter er gode mennesker. Faktisk er de helte og tør kæmpe for de fortvivlede og svage. Alle østerupærere er sadidster som på pervers vis udøver vold og tortur i en hver given lejlighed, men de forbliver medløbere da det jo er den hvide, danske psykopat som er den klogeste. Dette er dårlig smag af dimensioner og man kan have sin undren over hvordan nogen som helst har kunne læse manuskriptet og sagt "Ja det er en go`ide!".

Forresten kan den hvide pyskopat ikke være såååh klog igen, da hhan under et helt samleje formår ikke at opdage det syede sår ppå Tuvas mave, men det er ikke hans skyld.
Det er instruktørens.
ID:A identitet anonym