Umanerligt effektiv action

4.0
Én af de mest hypede film på dette års CPH:PIX er denne indonesiske omgang actionamok, der har fået stor ros på flere andre festivaler.

Præmissen er helt simpel: En specialstyrke fra Jakartas politi har fået til opgave at rydde en bygning, som kontrolleres af én af byens mafiabosser. Problemet er bare, at der er tale om et 15-etagers lejlighedskompleks, hvor en stor del af beboerne vil hjælpe bossen, når indtrængerne er opdaget.

"The Raid: Redemption" er dermed nærmest én lang actionscene, hvor politiet kæmper sig op og ned mellem etager, der er fyldt med folk med både automatvåben og macheter. Der er så også enkelte veltimede åndehuller med dialog mellem actionsekvenserne, men det er actiondelen, som virkelig imponerer. Det starter med nogle flot udførte hektiske skudkampe, men efterhånden som ammunitionen slipper op, glider "The Raid: Redemption" over i ren martial arts-film, baseret på den indonesiske pencak silat-stil (som her ligner en mellemting mellem arnis og kung-fu). Der er virkelig meget tryk på i de medrivende, brutale kampkoreografier, som i øvrigt er udtænkt af to af hovedrolleindehaverne.

Undervejs bliver der så også smidt et par mindre twists ind, men plottet er papirtyndt, for filmen vil virkelig kun levere én ting: Action, action og mere action. Men det gør den så også umanerligt effektivt. Fire store stjerner fra mig.
The Raid: Redemption