Psykedelisk retro-trip

3.0
Retro-sci-fi-film, der foregår i 1983, hvor en ung kvinde er indlagt på et sanatorium, der opererer under sloganet "Serenity Through Technology". Deres behandlinger er dog rimelig sære, og det bliver tydeligt, at kvinden er mere fange end patient - især efter hun har brugt sine telepatiske kræfter til at undslippe, og overlægen forfølger hende.

Den bærende gimmick i "Beyond the Black Rainbow" er, at den er lavet som en film fra ca. 1970, der altså foregår i en 'fremtid' i 1983. Filmens visuelle udtryk er derfor gennemført 70'er-futurisme, inklusive blinkende farver, plastiske kulisser og masser af space age-lyde. Og efterhånden som handlingen folder sig ud, udvikler den sig til ren psykedelisk horror med undertoner af LSD-trip.

Jeg er vild med filmens look og stemning, men den er trods alt mere weird end egentlig god. Handlingen er i hvert fald ikke fantastisk spændende eller interessant.

Den er i øvrigt også instruktørdebut for Panos Cosmatos, søn af George P. Cosmatos, der i 80'erne instruerede actionsucceser som "Cobra" og "Rambo: First Blood Part II" for Sylvester Stallone.

Set på CPH:PIX.
Beyond the Black Rainbow