Når alt og alle er korrupte

4.0
Kynisk krimihistorie fra Mexico, hvor hovedpersonen er en ung kvinde, der drømmer om at slippe ud af fattigdommen ved at vinde titlen som Miss Baja California. Men da hun aftenen før audition går i byen sammen med en veninde, befinder de sig pludselig midt i et attentat fra ét af Tijuanas narkokarteller. Og da hovedpersonen efterfølgende vil finde sin veninde igen, bliver hun i stedet hvirvlet ind i kartellets krig med både politiet og kriminelle rivaler.

"Miss Bala" er især stærk i sit portræt af den tilsyneladende allestedsnærværende mexicanske kriminalitet og korruption. Flot båret af en velspillende Stephanie Sigman i hovedrollen, som langtfra er en brunøjet bimbo. Faktisk er hovedpersonen tydeligt bange og klar over, at hun bør holde sig langt væk fra kartellerne, men hver gang hun forsøger at komme væk, bliver hun bare fedtet endnu mere ind, fordi de kriminelles indflydelse gennemsyrer alt.

På minussiden er historiefortællingen i "Miss Bala" lidt ujævn, og som helhed virker handlingen ret konstrueret, fordi den i højere grad sigter efter at levere en pointe end skabe en logisk sammenhængende historie. Men pointen omkring den allestedsnærværende korruption kommer altså tydeligt igennem, og filmens portræt af kartellernes kaotiske ageren på gadeplan er også virkelig overbevisende.

Set på CPH:PIX.
Miss Bala