A dream in a dream in a dream

6.0
Christopher Nolan er intelligent! Hjernedød intelligent! Så meget at han næsten ikke kan være det bekendt! Det er en film han tvinger dig til at se mindst to gange før man har fanget hvad der egentlig sker og hvorfor det sker. Den er bygget rigtig godt op og er fortalt på en faktisk meget overskuelig måde, der er blot så mange informationer, personer og planer i spil at det næsten ikke er til at følge med selvom filmen varer knap 2 ½ time.

"En drøm i en drøm i en drøm" - ja, det er måske lidt svært at forstå men det giver god mening når man for alvor har fået fat i filmens plot.

I forbindelse med premieren på Inception samt efterfølgende omtale har jeg læst et par forskellige steder på diverse nyheds-sites at ideen kunne stamme fra et Anders And-blad i 50'erne, men om der er plagiat, inspiration eller ingen af delene må være op til den enkelte at bedømme - under alle omstændigheder er filmen en kæmpe succes i mine øjne.

Musikken af Hans Zimmer er noget af det bedste der er komponeret i mange år. Numre som Time is colapsing, Time og den adrenalinsusende Mombassa er alle numre der sidder plantet for mit indre øre selvom der nu snart er 1/2 år siden jeg senest havde Inception i dvd-maskinen.

Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Tom Hardy, Ellen Page, Cillian Murphy osv., er er fantastisk crew der connecter utrolig godt.

Christopher Nolan har gjort det igen og det er kun et spørgsmål om tid før han vinder stribevis af oscars. Hurra. Tillykke, Bravo, Da capo osv osv osv - MASTERPIECE!!!

6 stjerner
Inception