Heltinden uden bukser

4.0
For få år tilbage kendte jeg slet ikke Miyazaki's film, men så fik jeg set Det Levende Slot, hvilket åbnede mine øjne for at her var noget at hente. Miyazaki har en evne til at man straks køber og lever sig ind i hans verden, selv om hans film ofte er meget fantasidrevne med ånder, dæmoner, guder og trolddom.

Typisk indeholder historierne en eller flere stærke personligheder. Helten er også altid en stærk personlighed med handlekraft, som oftest er tegnet meget anerledes end alle andre. Alle film er fremragende og man trækkes straks ind i hans eventyrverden og er underholdt hele vejen.

Mange sammenligner med Disney, men de er så anerledes fra Disneys film at de dårligt bør sammenlignes, kun kvalitetsmæssigt. Har du ikke set hans film, så er hermed en meget stærk anbefaling til straks at gå på opdagelse i hans filmverden.

I Nausicaä er det, som altid med Miyazaki, en fantastisk verden man bliver ført ind i. Det er en dejlig start, hvor hun flyver hendes specielle svæveflyver og man møder et af kæmpeinsekterne, Ouroer. De minder lidt om de store sandorme fra "Dune".
Man er straks i en helt anden verden og der er mange fremragende elementer i filmen. Kort fortalt prøver prinsesse Nausicaä at skabe fred i en fremtidsverden, der er ødelagt i en økokatastrofe med kæmpeinsekter og giftige sumpe, som også har gjort luften giftig at indånde.
Fortællingsmæssigt er den dog ikke helt på højde med de bedste Miyazaki film.

Sjovt, at Nausiacaä er tegnet som hun ikke har bukser på under sin korte kjole. Det afkræfter de på nausicaä.net, men det ændrer ikke ved at det ser ud som om hun flyver med numsen bar i flere scener.
Nausicaä - fra vindenes dal