Ingen Over Star Wars

6.0
Det fremragende ekstramateriale i den gamle Star Wars boks, fortæller hvor meget Lucas & Co. måtte igennem og at ingen troede på filmen. Lucas gik fra dør til dør og ingen ville sætte penge i hans manuskrift da de aldrig ville tjene pengene hjem igen. Den gang spillede den slags film ikke ret mange penge hjem. Historien har i øvrigt gentaget sig med en hvis kvinde, som hed Rowling som også måtte en del igennem før hendes bog blev sendt ud til læserne.

Star Wars kom endelig på det store lærred fuldstændig uden tro på den fra filmselskabet. Men, men, men....den tjente ufattelig mange penge, kun Borte med blæsten havde tjent flere penge og den dag i dag sidder den stadig på indtjeningstronen. Lucas kunne herefter gøre lige hvad der passede ham og han havde endda alle rettigheder da filmselskabet ikke havde sikret sig, fordi de og ingen andre rigtig troede på filmen.

Som biografgænger vidste man at man skulle til at opleve noget ekstraordinært, da man så den enorme Starcruiser, der bare blev ved og ved og ved, de hvide klonkrigere og så blev det hele magisk da Darth Vader trådte ind. Successen var allerede hjemme her.
Vi mødte Luke Skywalker, prinsesse Leia, Han Solo og den mystiske gamle jedi-kriger, Obi-Wan Kenobi samt hele det magiske rumunivers ført an af det raffinerede gentlemanvåben, lyssværdet, et utroligt lydunivers, og det hele sat til perfektion af John Williams soundtrack. Den er aldrig siden blevet overgået..... Eller det vil sige, det formåede de med den endnu flottere efterfølger, men med Star Wars startede en magi, som fangede hele verden og den er fortsat lige siden med nye film, en tv-serie samt bøger, et hav af tegneserier og merchandise.

Mon Star Wars Sagen nogensinde bliver overgået? det er endnu ikke sket, selv om mange fremragende film er sendt ud på det store lærred
Stjernekrigen