Nobels kedelige testamente

3.0
Peter Flinth, der er kendt for at have instrueret Arn-filmene har ligeledes instrueret dette krimidrama omhandlende kriminalrepporter Annika Bengtzon der bliver hovedvidne i et attentat mod nobelprisvinderen i medicin samt nobelpriskomiteens kvindelige frontfigur.

Til trods for filmen holder et intenst tempo igennem de 90 minutter filmen varer, så sidder jeg med en halvbitter smag i munden, og det er ikke fordi popcornene var dårlige. Lidt ligegyldige scener omhandlende vores hovedpersons familieliv fører ikke rigtig noget med sig andet end man stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor lige netop dette var så vigtigt. Nu hvor der kun er 90 minutter at gøre godt med, kunne man så ikke have fokuseret lidt mere på noget andet? Måske et lidt tydeligere portræt af vores lejemorder, Kitten?

Hvis man ikke ved at dette er en film baseret på en roman af forfatter Liza Marklund og ikke ved at der på et senere tidspunkt i de andre fortællinger om vores kriminalreporter Annika Bengtzon, vil blive uddybet hvem "Kitten" er, så vil man ikke kunne forstå hvorfor man ikke får mere at vide. Jeg vidste ikke ovenstående, og først efterfølgende fik jeg fortalt hvordan det hang sammen, så kunne jeg måske se en logisk forklaring på disse mangler. Men lige præcis dét, at man ikke kan forvente at folk sætter sig i mørket med den baggrundsviden gør at det bliver en halvrodet affære med ubesvarede spørgsmål til trods for filmen faktisk er ganske interessant.

Anyway, det er en svensk typisk krimi og vi har set det hele før - introen, skurken, ofrene, bagmændene og det twistede plot. Der er intet nyt i det.

Alt i alt en ganske middelmådig film, der ikke som sådan er videre anbefalelsesværdig, men har man ikke andet at lave, har 80 kr til overs og er glad for svensk krimi, så er det da en underholdene affære.

3 stjerner
Nobels Testamente