Moebius og Mézières Univers

4.0
Så fik jeg endelig genset Det Femte Element. Og lige som sidste gang så er jeg ikke helt oppe at ringe. Det er dog stadig en god film. Især er det guf for tegneserieelskere, at genkende Moebius' "John Difool og måske især Mézières' "Magtens Cirkler" i Linda og Valentin serien.

Det er sci-fi med Bruce Willis i en rolle han har spillet mange gange før, mystik og rumvæsener, det godes kamp mod det onde, en ærkeskurk"og ikke af forglemme Milla Jovovich. En masse elementer som hører til i de gode historier. Det er desværre skruet ind i et univers, hvor de fleste folk og væsener er dumme eller tumpede og nogle direkte latterlige.

Præsidenten har ingen karisma og virker ikke særlig handlefast selv om han formentlig er præsident for alle 100 milllarder mennesker og hans generaler og mændene omkring ham virker også som folk, der ikke har den højeste intelligenskvotient. Vi har en ærkeskurk som virker latterlig og en DJ som er endnu mere latterlig. Det er nærmest kun vores helte, som er alvolige og ikke virker tumpede, dumme eller latterlige. Kun vores helte kan noget som helst. En lidt mere seriøs tilgang havde klart været at foretrække og historien kommer derfor aldrig rigtig til at fungere som et rigtig spændende eventyr, men bliver hængende lidt for meget i et humoristisk hul, som ikke passer historien særlig godt.

Men miljø og omgivelser, det skal den klart anbefales for.
Det femte element