Underholdende, men forglemmelige unge strissere

3.0
Kort fortalt:
Filmatisering af den tv-serie, som i slut-80'erne gav Johnny Depp det første mindre gennembrud. I denne letbenede udgave er hovedpersonerne to fyre, der hader hinanden i high school, men bliver venner på politiskolen. De er dog ikke verdens dygtigste politifolk og bliver derfor tvangsforflyttet til et specialprojekt, hvor de skal gå undercover som elever for at bekæmpe kriminalitet i high school-miljøet.

Virker det så?
Ja, sådan o.k. Filmudgaven er temmelig fjollet, hvor tv-serien var lidt mere alvorlig og gerne ville fortælle seriøse historier om ungdomskriminalitet. Filmen har flere steder god komisk timing, og den har skarpe øjeblikke omkring udviklingen i ungdomskultur, samtidig med at den løbende tager pis på sig selv som genindspilning. I sidste ende er "21 Jump Street" dog også lidt af et miskmask, der forsøger at være både actionkomedie, spoof, ungdomsfilm, krimi og buddy movie på én gang. Den er i øvrigt instrueret af makkerparret Phil Lord og Chris Miller, der kommer fra animation ("Cloudy with a Chance of Meatballs") og nu er i gang med verdens første Lego-spillefilm.

Skuespillerne:
Channing Tatum viser overraskende komisk talent som makkerparrets jock, mens Jonah Hill er på mere kendt territorium som geek. Brie Larson har en fin sød rolle som Hills romantic interest, og så vil fans af den gamle serie kunne glæde sig over, at de tre hovedroller fra dengang - inklusive Depp - alle har cameos som midaldrende udgaver af deres karakterer.

Dommen:
En ganske underholdende omgang, især når man tænker på, hvor stor en rodebunke af elementer den er sammensat af. Men den er også glemt, kort efter man kommer ud af biografen.

21 Jump Street