Værdig afslutning

5.0
Hvordan løfter man arven efter den måske bedste superheltefilm lavet, The Dark Knight? Det er en noget nær umulig opgave og forventningerne er enorme. Det lykkedes dog Nolan at levere en fornøjelig afslutning, om end må jeg konstatere, at dette 3 kapitel er seriens svageste led - grundet flere huller i logikken og generelt flere skønhedsfejl end tidligere. Det er samtidig også svært for Nolan og co. at diske op med noget nyt her i tredje ombæring, hvilket, paradoksalt nok, ikke har været et problem hvis man sammenligner Begins og TDK - som er vidt forskellige og alligevel i tråd med hinanden. Rises samler mere trådene op fra de forrige film, alt imens historien centrerer omkring nyt terrorplot, hvor skurken atter skal tvinge Batman i arbejdstøjet. Overraskelsesmomenterne er små og ambitionen er knap så høj som tidligere, men Nolan har alligevel begået en gedigen actionfilm. Det er SÅ solidt teknisk håndværk og byder måske på seriens bedste actionsekvenser - herunder kan flykapringen nævnes, som imponerer mest sammen med Bane og Batmans første fist-to-fist møde i grotten. Det store møde mellem politi og badguys i åben gade mod slutningen, er lidt skuffende iscenesat, selvom tanken bestemt er god og ikke desto mindre underholdende nok.

Bale er atter formidabel i rollen (hvem sagde Howard Hughes?) og Hardy gør et godt indtog som superskurken Bane med fysisk overlegenhed. Han bleger dog lidt ift. Ledgers joker, men måske en urimelig sammenligning? Hathaway er fin som Catwoman. Manipulerende og fræk. Jeg savnede dog en mere sensuel/seksuel side af karakteren - lidt tættere op af Frank Millers portræt, men hun gør stadig en rigtig god figur. Oldman er stadig god, og Levitt er fin, men lidt mere kant i de mere centrale biroller havde jeg gerne ønsket - dog er der ingen der falder igennem, heldigvis.

Alt i alt en værdig afslutning på en trilogi der er af høj mainstream kvalitet, selvom denne 3'er ikke helt befinder sig på samme niveau som seriens to første kapitler (den er så heller ikke helt langt fra). Nolan er dog stadig så meget bedre end mange af hanskollegaer til at skrue en gang go' sommerunderholdning og denne her hører bestemt blandt de mest episke superheltefilm nogensinde lavet.
The Dark Knight Rises