Splitte mine bremsejl for en film

5.0
Har nu set denne film og må i den grad sige den overgår mine vildeste forhåbninger. Jeg har altid ment at hvis man tager en film der allerede har en historie, en legende en generation bag sig og laver den til at man knap nok behøver kende noget til så meget som en hoved person i forevejen for at kunne nyde en film så har man opnået noget af det bedste man kan inden for film verdenen, og det kommer fra en der er Tintin fan.

Jamen hvor skal man dog begynde?

Alene det at man formår at skabe figurene i versioner der verken ligner for meget cartoon (som garfield) eller for meget ægte menesker men lige netop har krydet dem til at skulle være så originale og nye som aldrig set før.

Animationen som var noget af det bedste filmen var intet mindre end det smukkeste og mest fantastiske jeg har set siden polarekspressen. Ikke alene bliver man revet så meget med over vinkler, farver, realitet og smukke landskaber, men man bliver direkte rørt over det smukke univers der selv om den ligner vores egen verden virker som en helt ny. Og flere steder tænker man: det vand ville jeg gerne have hånden i og den brise ville jeg gerne mærke.

Den underholdning er i top, man ikke alene flækker af grin ved flere lejligheder hvad end man kender personlighederne eller ej og flere gange gyser man, væmmes eller drømmer sig helt ind det.

Og så den fremragende måde at lægge op til en efterfølger på gør kun at man glæder sig enu mere til at se enu et fantastisk eventyr og se de manglene figurer som ikke medvirkede i den første som Tornesol og Dr. Müller.

Kun et sted lader jeg den aligevel være en kretik værdi: Selv om det er underholdning, flot og en animations film så har den nogle få punkter hvor man bliver lidt træt at dens overdrevende umuligheder. Selv om man aceptere en rigtig klog hund og svineheld, så er at blive ramt af lynet, smadret af flasker MM uden at komme mere alvorligt til skade nok liiiiige en anelse overdreven hvis de til trods for alt det smukke gerne ville lade den være på et menneskeligt plan.

Og med det samt den lille bitte skuffelse over at man ikke for alle figure med fra starten af gør dog den fra mig kun når op på de 5-6 stjerner.

Ellers intet mindre end et mesterværk og har man ikke denne film i samlingen før om 1 år burde man virkelig skamme sig :D

P.S. hvis man er fan af den danske Tintin bør man nok forberede sig på ikke at få det forventede da stemmerne er elendige og mit idol Hadock var lige til at blive rasende over hvor lidt det mindede om ham.
Tintin: Enhjørningens hemmelighed - Org. version