Listen der forsvandt

3.0
Filmen starter fint nok, dog stadig i den ny Bond genre hvor der er rå action som er Bonds varemærke istedet for de gamle Bond dyder, hvor ting løses med intelligens og finesse.

Ikke en drejning jeg synes om, men det kan man dog vende sig til. Selve plottet tager en drejning hen mod en typisk og klassisk agenetdilemma, der er set mange gange før samtidig med at man får at vide, at fjendebilledet er et helt andet end i fordums tid. Alt sammen meget godt, men den plan der kommes op med er den værste i mands minde samtidig med at alle Bond dyder og koncepter i den grad er sat i baggrunden. Plottet som sættes op i starten glemmes fuldstændig, hvor blev listen af? Hvor er den Bond vi kender, hvor er Bond-babes? I stedet får vi en gammel chef og hvor er charmen og finessen? Hvor er Bond som normalt redder folk, i stedet ser han passivt til mens der myrdes for så lige efter at vise at han sagtens kunne have grebet ind, det er ikke Bond.

Og jeg havde nu også hellere set nye Bond gadgets og biler end bare at genoplive en gammel bil, selv om det er den mest ikoniske af slagsen.

Det værste er dog at Bond plottet er forvandlet fra de store scener i alverdens lande og mega-skurke til at vi har med en simpelt hævn-skurk at gøre og et plot og plan, som burde være forkastet så snart bare tanken var tænkt, det holder slet ikke. Opgøret kan endda endes flere gange, men så længe man siger sine replikker og handler så kan den anden part ikke gøre noget og må vente på at disse er sagt og så forsvinder chancen selvfølgelig - bare lidt test om det holder ville være godt.

Med Skyfall er vi ret langt fra de bedste Bond film i serien, men som med alle Bond film er man dog underholdt hele filmen igennem, selv om de har glemt at teste plottet og har læst et komma forkert da de tilsatte Bond essens.
Skyfall