Puha! Gabende tung...

2.0
Lincoln er en MEGET tung sag! En tung sag på 150 minutters kontinuerlig lang snakken med et knudret engelsk ordforråd, der ikke eksisterer længere, som de færreste forstår, og som vil få de fleste til at falde i søvn. Medmindre, man er en inkarneret historiker.

Hvad der fik Spielberg til at kaste sig over dette atypiske projekt, kan kun være af historiske årsager. Men hvor end historisk stor Abraham Lioncoln er, er hans bedrifter ikke nok til at bære en 2½ times spillefilm, der udelukkende handler om den 11. time, hvor præsidenten forsøger at få tilføjet den såkaldte 13. Amendment til forfatningen, der vil gøre slaveriet ulovligt.

Den høje hat af for Hr. Spielberg for hans store diversitet som instruktør. Men dette projekt ville have været langt bedre egnet til den lille skærm - som en HBO produktion a la person portrætter som eksempelvis ”Into the Storm” og ”The Gathering Storm.”

Hvor end dygtig Daniel Day Lewis og Co. er som skuespillere, er det langt fra nok til at vende denne tunge klods af en film til noget opløftende. Filmen er som en kæmpe olietanker, der prøver at vende rundt i et smalt badekar, og ender med at sidde på tværs, som i halsen på en struds.

Kom igen, Spielberg! Alle, af de allerbedste instruktører, laver svipsere i ny og næ.
Lincoln