2D vs. 3D HFR

5.0
Jeg har tidligere anmeldt Hobbitten i 2D. Det er årets bedste film, en ren 6'er. I julen fik jeg så set Hobbitten i 3D HFR, som vel kan hive 4½ stjerner hjem.

Der er ingen tvivl om at 2D også klart overgår 3D HFR, endda med flere længder. Filmen fremstår en hel del bedre i 2D.

Billederne står meget klarere og skarpere i 2D og med roligere og behageligere billeder. I mange scener havde 3D HFR problemer med klare billeder i forhold til 2D og 3D HFR har adskillelige steder problemer med at præstere i scenerne hvor der er kampe samt en del andre scener (billedet fader ud og man har svært ved at overskue hvad der sker). Ofte var det klart i en del af billedet, mens resten var lidt grumset, hvorimod hele billedet var klart i 2D.
Endvidere kan 3D slet ikke følge med 2D kvaliteten i de store flotte scener af dværgebyen i bjerget samt bjergtroldenes by, hvilket er nogle af de flotteste sceneopsætninger i hele filmen, så her bliver det virkelig ærgerligt.

I dværgebyen føler man næsten man kører en tur i rutchebanen, 3D her gør at man lige et kort øjeblik bliver lidt svimmel og jeg ved flere andre gjorde det samme i den scene. Det var dog også eneste sted i filmen. Teksterne udgør som sædvanlig et lille problem idet de stadig hænger midt i det hele.

3D HFR har den fordel at i enkelte scener føler man næsten selv man er til stede, man bliver revet med ind i scenen. Klarheden af billederne er dog stadig et problem.

Så jeg kan roligt konkludere at 3D HFR ikke er i nærheden af at kunne hamle op med 2D. Kort sagt så nyder man bare filmen i 2D og i 3D HFR så irriteres man lidt eller mere, afhængig af hvor godt billedsiden kan følge med. Der er forholdsvis stor forskel på de kvaliteter.
Hobbitten: En uventet rejse - HFR 3 D