Jagten er et mesterværk

5.0
Hvis man tror på at en film der kan få det bedste og det værste op i en er de bedste film, så er Jagten helt sikkert noget af det tætteste man kommer på fantastisk i danske film.
Jeg har personligt kun oplevet en film før der kunne få mig til at få opkastnings fornemmelser (Himlen falder). Dette lyder måske som en dårlig ting, men for mig er det en af de sværeste ting at gøre hvis man skal gøre indtryk på publikum. For en de fleste film kan få en til at græde, være vred eller grine. Men man kan ikke pege på ret mange der kan gøre alle 3 ting på en gang og samtidig få kvalme over den modbydelighed man ser og hører på.
Filmen kan varmt anbefales til en hver der ikke er bange for at få tårer på kinden og vrede i maven.
Alene det at jeg omsider fik min lille drøm opfyldt om at se Mads Mikkelsen og Thomas Bo Larsen i hovedrollerne til en film er fedt for mig, men at se andre give den mere end fuld hammer som Susse Vold, Anne Louise Hassing og Lars Ranthe gør filmen til intet mindre en begivenhed for nogle af vores tids bedste skuespillere.
Da jeg så filmen var jeg tæt på at lade den få højeste karakter da den faktisk var komplet på alle måder bortset fra et punkt. Er ked af at sige at Mads Mikkelsen skuffer mig lidt i denne film. Manden der jo efterhånden er en legende i Danmark, giver en rolle som er alt for ofte set af ham. Nemlig denne stoneface facade. Det siges godt nok at en skurespiller kan bedst blive kendt for det han eller hun gør bedst som Iben Ihjele og Mick Øgendal, men vi ved jo da at han kan spille andet. Han reagere alt for lidt, bortset fra tåren efter at have hørt rygtet og at gå amok i kirken, så virker han ærlig talt ikke særlig påvirket af det. Det genere mig fordi jeg selv har en tro på at de fleste folk ville reagere på en langt mere voldsom måde eller i vært fald vise at de er mere påvirket af situationen i stedet for bare at være så fattet og stiv.
Bortset fra det så er filmen intet mindre end et mesterværk og der er nu ud af mange film jeg ønsker mig kommet en ny på toppen og er et must have til min samling på over 1500 film.
Jagten