Ikke den film, man skal huske River Phoenix for

2.0
Da River Phoenix i 1993 døde af en overdosis på fortovet foran en natklub i Los Angeles, afbrød det også optagelserne til "Dark Blood", hvor han havde én af hovedrollerne. Senere besluttede instruktør George Sluizer sig for alligevel at lave en film ud af materialet, og efter lidt kamp om rettigheder fik han sidste år klippet denne version sammen, hvor Sluizer selv er den fortællerstemme, der beskriver, hvad der sker i de scener, som aldrig blev optaget.

"Dark Blood" er en thriller, hvor et skuespillerpars bil bryder sammen i ørkenområdet på grænsen mellem Nevada og Arizona. De får kontakt til en ung eneboer af hopi-afstamning, som lover at hjælpe dem, men han er tydeligt tiltrukket af kvinden og begynder at opføre sig mere og mere mærkeligt. Hvilket viser sig at have forbindelse til de dybe sår, han har efter tabet af sin kone, som døde af kræft, muligvis forårsaget af, at området i sin tid blev brugt til at teste atomvåben.

Jim Bartons manuskript har helt sikkert fat i noget interessant i spillet mellem den hvide mand og indianerne, hvor den unge hopi-efterkommer ønsker at bemægtige sig kvinden som en slags hævn for de lidelser, hopierne selv har været ude for på grund af atomtestene. Men bedømt på den ufærdige film lykkes det ikke instruktør Sluizer at få det omsat til en historie, som for alvor går under huden på én. Det erotiske spil er ikke troværdigt nok, og derfor bliver historien som helhed alt for postuleret. Jonathan Pryce og Judy Davis gør det o.k. som skuespillerparret, men det er til gengæld langtfra River Phoenix' bedste film, og hans portræt af eneboeren er simpelt hen ikke ret overbevisende.

Set på CPH:PIX 2013.