Lydnørderi uden mening

2.0
Syret britisk thriller, hvor hovedpersonen er en engelsk lydtekniker, som i den italienske giallo-horrors storhedstid er blevet hyret til at lave lyd til en grænseoverskridende film om hekse. Lige så snart han er kommet til Italien, begynder han at undre sig over sine værters opførsel, og efterhånden bliver begivenhederne mere og mere mærkelige, så det bliver stadig sværere at se grænsen mellem virkelighed og fiktion.

Forfatter-instruktør Peter Strickland er tydeligvis forelsket i den helt specielle lydstil, som prægede giallo-filmene - med både sære effekter og karakteristiske soundtracks. For filmnørder er "Berberian Sound Studio" da også sjov, fordi den viser en masse om, hvordan lydeffekterne bliver til. Men det retfærdiggør ikke, at filmen grundlæggende set er aldeles usammenhængende og uden hverken logisk eller tematisk konsekvens i sin historie. Selv om Toby Jones i øvrigt gør sit bedste i hovedrollen, som han er velvalgt til med sin klejne størrelse og evne til at spille på britisk værdighed.

Det er bestemt værd at se tilbage på, hvad det var, giallo-filmene gjorde så godt, men Strickland virker forelsket i formen uden at forstå, at der altså også var en underliggende sammenhæng i de bedste giallo-gyseres udsyrede indhold. Se den belgiske "Amer", hvis du gerne vil se en moderne film med forståelse for giallo-genren. For "Berberian Sound Studio" er ikke engang særlig skræmmende, bare lidt småkedelig i længden.

Set på CPH:PIX 2013.
Berberian Sound Studio