En spændingsfilm der vækker til eftertanke.

5.0
Umiddelbart kan filmen minde om Anette K. Olesens "Forbrydelser" fra 2004: En præst der træder ind i et lukket fængselsmiljø, og de fatale følger det får for begge parter.
I Søren Kragh Jacobsens nye film får præsten til opgave at rydde op efter et projekt, som en universitetspsykolog har sat i gang, og som er kørt helt af sporet. Projektet går bl.a. ud på at give de indsatte fanger, der alle er idømt en retspsykiatrisk dom, et kæledyr, for at undersøge om det kan kan lægge en dæmper på deres adfærd. Præsten skal nu finde ud af, hvad der har forårsaget et selvmordsforsøg hos en ung indsat mand, efter at han har kvalt sit kæledyr, og hvorfor han tilsyneladende martres af nogle dybe religiøse anfægtelser.
Præsten får efterhånden åbnet op for nogle af de traumer som fangen kæmper med, og gennem flashbacks, oplever vi hvordan hans liv har formet sig, og hvad der ligger til grund for det brutalt dobbeltmord som han har begået i Nordsverige.
Præstens rolle sættes i perspektiv gennem samarbejdet med den unge psykolog, der mest er optaget af sin egen karriere, og den illusionsløse fængselsbetjent, der i starten er meget skeptisk over for præsten, men efterhånden værdsætter hendes indsats. Alle tre roller er perfekt castet, med Sofie Gråbøl som præsten, Signe Egholm Olsen som psykologen og Søren Malling som fængselsbetjenten.
Filmen kan sagtens ses som en spændende thriller, men det er mere end det. Det er også en film der vækker til eftertanke og som er svær at ryste af sig bagefter.
Mysteriet om den unge fange, hans religiøse anfægtelser og selvmordsforsøg får nemlig lov til at stå åbent, og det er bestemt ingen dårlig idé.
I Lossens Time