Stadig med ualmindeligt effektiv action

4.0
I det indonesiske actionhit "The Raid: Redemption" kæmpede en ung politimand sig som den eneste hele vejen op gennem et lejlighedskompleks styret af gangstere. Toeren samler handlingen op umiddelbart derefter, hvor helten af en særlig politiafdeling får tilbudt at blive skærmet mod gangsternes hævn, mod at han til gengæld skal gå undercover og hjælpe med at fælde de korrupte politichefer, som beskytter banderne. Det bliver til en mission over flere år, hvor helten til sidst står midt i en krig mellem indonesiske og japanske gangstere.

Det er igen walisiske Gareth Evans, som har skrevet og instrueret, og han har overraskende svært ved at få etableret et godt flow i en ellers ret simpel historie. Flere steder hakker filmen lidt og bevæger handlingen i ret umotiverede spring, mens andre ting bliver gentaget så meget, at den føles lidt lang i spyttet. Men toerens præmis er selvfølgelig heller ikke nær så tight konstrueret som etteren.

Til gengæld har Evans et utroligt talent for at lave action, så når først det går løs, kommer der virkelig meget liv i "The Raid 2". Især i scenerne med nærkamp i den indonesiske pencak silat-tradition - selv om skudkampene bestemt også er fermt lavet. Der bliver uddelt tæsk og knækket knogler i en imponerende dynamisk, brutal filmstil, og det er kun få instruktører, som kan matche Evans på det felt. Det alene gør filmen værd at se - hvis man altså er til action med ekstra meget smæk på. Fire små stjerner herfra.
The Raid 2: Berandal