Cruise control

3.0
Udover 2010s lammeste titel har "Knight and Day" desværre flere lig i lasten, som gør det svært for en at overgive sig til den rutschebane-tur, den så hårdt prøver at give os.

Problemet er, den prøver for meget.

Jeg var vild med den første halve time, hvor underholdningen er på sit højeste. Hele flyscenen er så dejligt over-the-top, at man ikke kan andet end fryde sig. Ikke mindst fordi humoren samtidig er så fint inkorporeret her (den del forklejnes desværre i resten af filmen med undtagelse af en virkelig skæg tropisk scene, hvor Tom Cruise stråler i sit forsvar af at bedøve en kvinde og lege påklædningsdukke med hende).

Herefter er det som om, filmen forsøger at overgå sig selv i den ene larmende actionscene efter den anden ud fra formlen: Erstat fly med andet transportmiddel. Ikke videre opfindsomt og selvom man afgjort ikke keder sig, så rives man omvendt heller ikke med for alvor. Det hele er lidt for glat. Manuskriptet ender for langt ude i hampen, og især filmens sidste krølle på halen er....well....åndssvag.

Hackford leverer stadig uovertruffen håndværk bag kameraet, men denne gang er det spildt på en foruroligende ligegyldig film, som kun hiver sig i land på sin star power.
Knight and Day