Så hellere Roger Moore i Moonraker

2.0
Peter Hyams har på uforklarlig vis haft en lang karriere som actionmand bag kameraet og har så sent som sidste år haft ansvaret for en film. Hvordan den mand i tidernes løb har instrueret multimillion-produktioner med ikoniske muskelmænd som Jean-Claude Van Damme og Arnold Schwarzenneger er mig en gåde. Manden er en omvandrende lort på actionfilmens ellers brede sti.

Her er det så 007 himself, han får trukket med sig ned i sølet med "Outland", som oven i købet har ry for at være blandt Hyams bedste. Det er i sig selv trist.

Den første halve time er faktisk godkendt. Scenen sættes fint til en western i rummet. Kulisserne (omend lige lovlig inspireret af Ridley Scotts jævnaldrende "Alien") er 80'er-fede, der er en isoleret stemning, faren lurer og Peter Boyle som valg af skurk pirrer nysgerrigheden.

Det viser sig, han er det eneste interessante casting-valg sammen med Sean Connery. Vi skal desværre trækkes med to iøjnefaldende ringe skuespilpræstationer i form af hans allierede lægeven, hvis krampagtige forsøg på at give filmen lidt Groucho Marx-vid falder fuldstændigt til jorden, mens man tilsyneladende har fået en mentalt handicappet dreng til at spille hans, på papiret, normale søn.

Som "Outland" skrider frem bliver den underlig tung og kedelig i lange passager. Særligt filmens klimaks som er alt-eller-intet for en film som denne er sindssygt pauvert eksekveret. Udover at actiondelen er lousy, så er der nogle plot-huller på størrelse med Jupiter. Da lejemorderen i drivhuset (håndplukket af de øverste kræfter i en milliard-industri) pløkker hul i ruden og dermed sig selv i døden, når vi et sørgeligt lavpunkt i manuskriptet, som Peter Hyams i øvrigt selv har skrevet.

Det hele mangler tempo. Selv replikkerne, hvor Connery flere steder er ved at vugge sig selv i søvn med sine egne ord. Det er altså et fundamentalt problem, når han er noget af det eneste, der fungerer i filmen.

For min skyld må de gerne komme i sving med det remake, der har været på tale. I forhold til at lave en bedre film end originalen, er det en sikker vinder.
Rumstation Jupiter