Værste Arnie-film? Her er en kandidat!

1.0
Jeg er en af dem, der er i ekstase over, at Arnie er tilbage, hvor han hører hjemme. Alene det faktum at han atter befinder sig i biografmørket sammen med os er nok til at gøre mig glad. Uanset hvor ringe film, han medvirker i, har han altid haft noget at tilbyde. Det er ikke kun barndomsnostalgi for mig, han KAN altså noget. Hans optrædener er magnetiske og karismaen noget ganske særligt. Den slags man bare ikke kan lære på en skuespillerskole.

Efter et par middelmådige men solidt underholdende film ("The Last Stand", "Escape Plan") har han nu trukket den første, uundgåelige, nitte.

Jeg forstod aldrig kritikernes klapsalver over Blair Witch Buddy Cop-filmen "End Of Watch" forrige år. For mig var den gabende kedelig i store dele. Men i det mindste prøvede instruktør David Ayers noget nyt. Det gør han på ingen måde her.

"Sabotage" er det rene bras. Igen er det ordensmagten, vi følger, men stilen er helt anderledes. Det her er en politifilm med cirka samme intellekt som en Michael Bay-film. Det ville der som sådan ikke være noget galt i, hvis actionscenerne var gode. Det er de bare ikke. De er faktisk tarvelige, og jeg har sjældent set så idéforladte skuddueller og så smagløs vold i en moderne actionfilm.

Og plottet er bestemt ikke noget plaster på såret. Flere steder torskedumt og usammenhængende som ind i helvede. Filmens afsluttende showdown (inden vi får et forudsigeligt ekstranummer) er grinagtigt dårligt. Ayer forsøgte at gøre sin film så autentisk som muligt sidste gang. Denne gang er det lykkedes ham at gøre det modsatte med tumpede replikker (we get it, I har fået lov til at sige 'fuck', vi behøves ikke 900 påmindelser) og større troværdighedsproblemer end nordkoreansk stats-TV.

Det værste er faktisk filmens R-rating. For det meste er jeg egentlig fortaler for denne fuck-finger til censuren, men her bliver den brugt på en så demonstrativ og infantil facon, at det får den modsatte effekt.

Og Arnie? Han gør det faktisk hæderligt. Ingen kan som ham forvandle dårlige replikker til lytteværdige. Her er han desværre bare oppe imod alle odds, især fordi det øvrige ensemble af skuespillere falder totalt igennem. End ikke dette makværk kan dog dryppe malurt i mit Arnie-bæger, når der ude i horisonten venter både en Conan- og en Terminator-film med Arnold øverst på rollelisten. Det er sgu da for vildt (!)
Sabotage