Greengrass er verdens bedste adoptivfar

5.0
"They stole my baby" har Doug Liman udtalt om beslutningen, da han ikke fik lov til at instruere fortsættelsen til sin kæmpesucces om en hemmelig agent med hukommelsestab. Han røg i 'bad standing' hos de mægtige studie-overhoveder, da han trodsede dem under optagelserne.

Men nogle gange er det godt for et barn at blive adopteret af en forælder, der kan bringe det videre i tilværelsen. Jeg vil derfor takke Liman for at have set sit barn kravle, lære det at gå, og så vil jeg give Paul Greengrass et smækkys for at have lært det at løbe. STÆRKT!

Det her er en af de få overlegne toere. Den holder fast i den uglamourøse euro-realisme, som var den første films helt store styrke, og vælger så samtidig at skrue op for intensiteten og tempoet. Det er ren forkælelse.

Diskussionen omkring Greengrass' rystende kameraføring er 'so last decade', og filmhistorisk har folk altid været bange for nye banebrydende stilarter. I dag fremstår Greengrass som et mindre geni, og vi ved bedre."The Bourne Supremacy" er en absurd godt fotograferet film, og selvom den dannede skole for 10 år siden, virker den stadig frisk. Den er livlig, og den har en fremdrivende energi, der er forbilledlig.

Nu skrev jeg forleden, at trods mit veloverståede gensyn med "The Bourne Identity" så skuffede biljagten mig. Det gør den ikke her. Den er stadig FUCKING FANTASTISK! Og når man ser dem så kort tid efter hinanden, får den her biljagten i den første film til at ligne en gokart-tur. Brutal og nervepirrende. Et perfekt klimaks.

Og skuespillet! Knivskarpt! Damon var god som Bourne i den første ombæring, men tag det eneste han har kært væk fra ham (han har jo ikke engang sig selv at støtte sig til), og du får en hårdkogt og PISSESUR Bourne! Jeg heppede endnu mere på ham denne gang. Så har du Brian Cox, som leverer en af de bedste dumme svin i sin karriere. Og det siger ikke så lidt. Han er en herlig damptromle af en skurk. Og kirsebærret på toppen? Karl Urban som henchman. Det fryder mig, at han er drivkraften i filmens klimaks, for den mand er altså virkelig 'badass'. Dem der har set ham i "Dredd" ved, hvad jeg mener (!)

Supremacy fungerer bare. Spændingen dør aldrig, hvad enten vi er ude i marken eller bag skrivebordene, og det er faktisk et fåtal af genrens værker, der kan bryste sig af dette.
Bourneduellen