Den mand havde da heller ikke et øjebliks fred og ro

3.0
Hvor ville jeg ønske, denne film var lige så klar i spyttet som sin titel. En titel der gav mig forhåbninger om en omgang over-the-top fjollet underholdning af bedste skuffe. I stedet vil den gerne jonglere adskillige genrer, og selvom underholdningsværdien er høj, kan den dog ikke slippe udenom nogle indgraverende fejl.

Den største er hovedrolle-indehaveren. En ukendt skuespiller ved navn Benjamin Walker der slet ikke griber chancen for at slå sit navn fast. Han har simpelthen ikke nok pondus til at udfylde skorstenshatten. Han er for vattet til at være actionstjerne, og han er for dårlig en skuespiller til at spille drama. Det er virkelig ærgerligt, for rollen fejler bestemt ikke noget. Prøv engang at forestille dig Daniel Day-Lewis' mageløse Lincoln i denne røvsparkende version.....DER har vi årets film.

Okay, der er bestemt andre kritikpunkter. Manuskriptet er flere steder noget værre sjusk, men i det mindste har man forsøgt at give det noget storpolitisk tyngde, som virker på sin egen absurde måde. Det hjælper også, at man har udfyldt stort set alle andre roller end titelrollen med gode skuespillere. Jeg var især glad for Rufus Sewell og Dominic Cooper som henholdsvis skurk og mentor.

Det der giver filmen fripas er Bekmambetovs insisteren på at lave galemand-action, der hele tiden balancerer på grænsen til det latterlige, men aldrig tipper over. Primært fordi han teknisk er en uovertruffen instruktør. Tag nu bare mand-til-mand kampen oven på adskillige hesterygge i fuld galop. På papiret ser den komplet idiotisk ud....well, den ER idiotisk....men på en eller anden mærkelig måde lykkedes det Bekmanbetov at gøre den cool.

Ligesom det bare aldrig kan blive trættende at se Honest Abe hamre sin forsølvede økse igennem de i øvrigt vellavede vampyrer med blodet sprøjtende i øst og vest. Den del fejler så afgjort ingenting. Jeg ville dog hellere have set en hel film med Amerikas 16. præsident i 'bersærker mode'. Det meste af "Abraham Lincoln: Vampire Hunter" foregår før embedet, så frem til sidste del sad jeg lidt med følelsen af, at hovedpersonen kunne have været hvem-som-helst.

Men giv den en chance - der er smæk for skillingen.
Abraham Lincoln: Vampire Hunter