Spildte kræfter

3.0
Jeg var vild med Ruben Fleischers 'surprise hit' og debutfilm "Zombieland" (alene Bill Murrays cameo var en stjerne værd), så jeg var mere end spændt, da jeg hørte, hans næste projekt blev en periode-gangsterfilm med et dream team på rollelisten.

Desværre var jeg vidne til en ret forloren affære. Hovedproblemet er, at Fleischer vil for meget med "Gangster Squad". Han vil gerne lave en legesyg omgang 'politiet mod røverne', hvor strømerne ikke behøves revolvere men kan nøjes med stuemøbler til at ondulere forbryderne, men han vil også gerne vise de menneskelige omkostninger og inkludere scener, hvor vores hovedperson trøster det barn, hans aktiviteter har gjort faderløst. Det bliver for meget.

En anden ting der irriterer mig er, at filmen er digitalt filmet. Det er der selvfølgelig intet galt i, men det er digitalt med stort D. Når den så samtidig inderligt ønsker at give os et gammeldags tidsbillede mit Gemüse, kommer det ikke til at fungere særlig godt. Jeg var vild med Michael Manns æstetiske genistreg i "Public Enemies", hvor han med moderne kameraer fik en gammeldags genre til at blive interessant igen. Her er det digitale islæt så tydeligt i fotograferingen, at det slet og ret bliver kunstigt, når man samtidig har givet den fuld skrue på color grading'en.

De skulle hellere have lavet en rendyrket actionfilm. Ramasjangen fungerer nemlig upåklageligt og Fleischer ved tydeligvis godt, hvordan et slagsmål skal koreograferes. Især dem med Josh Brolin som uddeler nogle seriøse håndmadder. Manden var mit førstevalg til at overtage rollen som den lidt ældre og mere hærdede Batman, og selvom jeg ikke deler skepsissen omkring Affleck, beviser Brolin her, at han kunne have taget den fysiske del af rollen til nye højder.

Brolin er i øvrigt fin i hovedrollen men lider ligesom resten af gruppen under en slatten dialog i et ofte forudsigeligt manuskript. Man har som nævnt hyret topnavne, navne der har skænket mig nogle fantastiske præstationer - men når du har folk som Josh Brolin, Ryan Gosling og Sean Penn som det tunge skyts, hvorfor så fyre dem alle af fem minutter inde i filmen? "Gangster Squad" er simpelthen en film, der har for travlt. En af dem man har lyst til at sige "ro på, du skal nok nå det" til.

3 øv-stjerner.
Gangster Squad