Your move, chief

6.0
Med Robin Williams i sit livs rolle og en sprudlende ung Matt Damon er filmen allerede så godt som seværdig. At sidstnævnte også har skrevet det Oscar-vindende manuskript med sin barndomsven Ben Affleck er blot endnu en reminder om, at man har valgt rigtigt, når man sætter denne film i afspilleren og forventer en god gang lørdags-underholdning. Der skal dog ikke gå meget mere end 5 minutter, før den viser sig at være langt mere:

Rebellen Will Hunting, som også tilfældigvis er et uopdaget matematik-geni, bliver på grund af sin tendens til at falde i slåskampe stillet overfor et ultimatum: han kan vælge at gå i fængsel og ruinere sin fremtid eller gå til psykolog og hjælpe den anerkendte matematik-professor Gerald Lambeau (en altid fremragende Stellan Skarsgård) med at løse hidtil umulige problemstillinger ved siden af sine samtaler. Will indvilliger i at hjælpe Lambeau, men har imidlertid ingen intentioner om at få noget gavnligt ud af samtalerne og driver til seerens fornøjelse den ene psykolog efter den anden til vanvid, indtil han møder Sean Maguire (Robin Williams).

Maguire, der er gammel ven af Lambeau, er blevet spurgt i desperation om han vil påtage sig opgaven med den besværlige Will, og han finder da også ud af, at Will er uregerlig. Men Maguire giver ikke op så let. I en scene, der altid vil stå mit hjerte nær, sidder de to mænd i parken, hvor Will forsøger at byde op til dans, kun for at blive sat nådesløst til vægs af den erfarne og livskloge Maguire, der som den første formår at gøre den kvikke Will mundlam. Langsomt og forsigtigt åbner Will sin filosofi og ikke mindst sine følelser op, og også Maguire lærer noget af venskabet.

Udover de fremragende hovedrolleindehavere er filmen i besiddelse af et enormt stærkt panel af biroller, nævneværdigt Minnie Driver i rollen som Will's forelskelse og Ben Affleck som den støttende "I-got-your-back-bro"-ven, der, på trods af begrænset intellekt, minder Will om hans talenter, når han bliver for naiv. Hele feltet spiller troværdigt, og man er ikke i tvivl om, at der har været en seriøs, fast hånd på settet i form af Gus Van Sant.

Jeg kan kun anbefale denne film. Har man ikke set den, skylder man sig selv det - der er en skattekiste af livslektioner der venter.

Good Will Hunting