Rendyrket Idioti På Dåse

1.0
Du godeste gud for en omgang bras. "R.I.P.D." er et rod af dårlige idéer, dårlig humor og dårlige effekter.

Jeg var godt nok blevet advaret inden, men jeg har bare et princip om, at alt som Jeff Bridges medvirker i skal ses. Men jøsses, selv med lave forventninger blev jeg alligevel overrasket over, hvor hovedrystende dårlig en film dette er. Netop Bridges er faktisk noget nær det eneste, der bare minder om et lyspunkt.

At beskrive handlingen i "R.I.P.D." uden at sprænge en sikring i det mentale el-skab er ikke nemt, men lad mig gøre et forsøg: Ryan Reynolds og Jeff Bridges spiller to døde strømere, der ikke er helt døde alligevel, fordi en forening oppe i dødsriget sender dem tilbage til jorden. Her skal de nakke nogle, der burde være døde, men som på uforklarlig vis er stukket af fra dødsriget (formodentligt mens Gud var på lokum), og som nu render rundt nede på Jorden. Disse semi-døde skidtkarle har vistnok en plan, men den hører vi ikke så meget om (noget med at bygge et tårn af guld og suge deres kammerater ned gennem himlen). Og nå ja, hvis de sniffer spidskommen, bliver de til monstre. Det var vist det.

Der er scener i denne her film, der er så hjernelammende stupide, at man seriøst overvejer, om manuskriptet er skrevet af en flok heftigt medicinerede kvægavlere med savlet dryppende ned i tastaturet. Et eksempel. Ryan Reynolds karakter har en kæreste, som ligesom alle andre tror, han er død og borte. Da han så rammer den jordiske verden igen, opsøger han sin gamle flamme, velvidende at hun ikke kan genkende ham. Hans udseende på Jorden er nemlig en 80-årig kineser med bøllehat (jeg sværger - det er ikke noget, jeg finder på). Denne mørke aften løbetræner kæresten alene på et atletikstadion, imens han nedstirrer hende oppe fra tribunen. Herefter går han ned på løbebanen for at nedstirre hende (fra en ny vinkel?), hvilket kæresten naturligvis opdager og hun stopper med at løbe. Hendes reaktion? Ingenting. Uden der udveksles et eneste ord, lader hun selvfølgelig denne fremmed mand kærtegne hendes hageparti med hans rynkede gammelmandsfingre.

"R.I.P.D." er ikke en film. Det er et dårligt påskud for at hive nogle millioner ind på Universals konto. Og i kraft af dette så glæder det mig, at missionen slog fejl.
R.I.P.D.