Realistisk fremtidsfilm

5.0
Anmeldelse af filmen Children Of Men

Filmen Children Of Men blev lavet i 2006 og er med Clive Owen, Clare-Hope Ashitey og Michael Caine, i hovedrollerne. Den er instrueret af Alfonso Cuaron.

Den foregår i år 2027, hvor menneskeheden ikke er i stand til at føde nye børn. Så verdens yngste person i filmen er altså kun 19 år. Det ændrer sig så drastisk, de da finder ud af, at en mørk kvinde er blevet gravid. Det er så op til filmens hovedpersoner at få bragt kvinden i sikkerhed.

De første 30-40 minutter er måske lidt langtrukken, og måske også lidt indviklet. Man bliver hele tiden introduceret til nye vigtige personer, og handlingen foregår hele tiden nogle nye steder. Men når først handlingen kommer rigtig i gang, er der kun en vej mod slutningen: at redde den gravide kvinde, og få bragt hende i sikkerhed.

Jeg blev meget imponeret af nogle af bil/kampscenerne, hvor kameraet bliver ved med at filme den samme scene i flere minutter. Det synes jeg nemlig gør at der kommer mere intensitet, og man får et bedre overblik, over personernes farlige situationer. Der er også en scene, hvor en person jeg ikke vil afsløre, bliver skudt, og noget af blodet sprøjter op på kameraet.

Skuespillet er også rigtig godt specielt Clive Owen som Theodore, hvis karakter man bliver helt opslugt af, og forstår hans situation. Men som sagt, er de første 30-40 minutter måske lidt svære at komme igennem for nogen. Men så redder den fremragende og også overraskende slutning, (som jeg synes er en af de bedste slutninger nogensinde) i den grad filmen, med nogle meget gode og intense scener.

Jeg synes også, at filmen handler om at tro på det gode, og at nyt liv og håb vinder over krig, selv i de mest dystre tider. Og ikke mindst at give sit eget liv til det man tror på, og for fremtiden. (Hvilket nogle scener viser rigtig godt).

Efter min mening, synes jeg at Children Of Men er en god og tankevækkende film, og faktisk også meget undervurderet. jeg synes jeg var godt underholdt næsten hele vejen igennem filmen. Jeg giver filmen 5 ud af 6 stjerner.
Children of Men