Afslutningen på Middle-Earth sagaen

4.0
Filmen Hobbitten: Femhæreslaget kom ud i i 2014 og er med Martin Freeman, Ian Mckellen, Richard Armitage og Orlando Bloom. Den er instrueret af Peter Jackson, som også har lavet den episke trilogi Ringnes Herre. Filmen er den tredje og sidste film i trilogien Hobbitten, som oprindeligt skulle have været to film, men midtvejs i produktionen besluttede Peter Jackson at lave den om til tre film, altså en trilogi. Det skal lige siges at den er baseret på den elskede bog Hobbitten, som er skrevet af Tolkien i 1937.

Den starter lige på, med Smaug (som jeg forresten synes er en af de sejeste karakterer i filmen, og er utroligt godt lavet) angriber Søby. Det går ikke som planlagt, og han bliver skudt ned med en pil af Bard. Efter kampen forsøger Bard at overtale dværgen Thorin til om de kan få ly i Erebor, men Thorin afviser dem.

Som handlingen skrider frem opdager man noget, og det er overforbrugen af CGI (computer-generated images). Jeg tror alle orkerne og de andre væsener er computerlavet. I stor modsætning til Ringenes Herre filmene, hvor næsten alle orker var lavet selv med makeup og kostumer. Men der skal også stor ros til hvordan man formåede at lave Smaug og Gollum som ser 100% ægte ud.

Nu til noget helt andet og det er Tauriel og hendes kærlighedshistorie med dværgen Kili. Ikke not med at Peter Jackson havde fået Legolas med i filmen, men også Tauriel som begge ikke var med i bogen. Og hendes kærlighedsaffære med Kili føler jeg ikke rigtig tilføjer noget specielt til filmen.

Mange af kampscenerne var godt udført, men der var også nogle som var lidt for langvarige og manglede følelse, specielt da Legolas kæmper mod Bolg, og Throrin kæmper mod den store Gundabad-ork Azog. Så det gjorde både at det blev lidt kedeligt, men også at man ikke rigtig holder med karakterene.

Nu til en af de gode ting om filmen og det er personerne/karakterene. Gandalf som bare altid er Gandalf, Martin Freeman som er den perfekte Bilbo Baggins. Thorin og Bard er for vilde, og Smaug som sagt er en stor og farlig drage, men også har en spændende personlighed. Også selvfølgelig de gode gamle personer Galadriel, Saruman og Elrond.

Jeg synes godt at Hobbitten trilogien kunne havde været bedre. Der var desværre et stykke op til de tidligere films niveau. Men stadig har man en følelse af tristhed da Billy Boyds "The last goodbye" til creditsne rullede over skærmen, da den var slut. Man føler man har været med på en stor rejse sammen med dem.

Alt i alt er filmen Hobbitten: Femhæreslaget en god afslutning på Hobbitten-trilogien. Jeg giver den 4 ud af 6 stjerner, hvilket synes jeg er langt lavere, end hvad jeg rigtig gerne ville havde givet den.
Hobbitten: Femhæreslaget - 2D