Voldelig men Fremragende film

5.0
Filmen Sin City kom ud i 2005 og er med Bruce Willis, Clive Owen og Mickey Rourke i hovedrollerne. Den er baseret på tegneserien Sin City af Frank Miller.

I bund og grund er det bare tre lidt forskellige hårde "bad guys" på jagt efter deres kvinder. På en måde er det faktisk kvinderne der driver handlingen frem, og kommer i problemer, og så er det op til Hartigan, Dwight og Marv til at redde kvinderne og selve byen.

Jeg vil starte med at sige at filmen er film-noir (sort/hvid ofte krimi-film), og det er nærmest kun blodet og læbestiften og en enkelt person der har en anden farve. Det synes jeg gør at der kommer en speciel tone over filmen og gør den mere krimi-agtigt og intens.

Filmen er også ekstrem voldelig, og nogle gange lidt for meget, så det kan blive lidt plat. Men den er jo også baseret på en tegneserie, så det er meningen. Nogle gange er der også nogle scener som er lidt for groteske, og man bliver i tvivl om det foregår i virkeligheden eller i personens hoved.

Også til noget andet der gør filmen rigtig god, eller også på en måde driver handlingen er karakterene. De faktisk tre instruktører gjorde et rigtig godt arbejde, med at få alle personlighederne til at blomstre, og sådan at man faktisk kan lide dem allesammen. Min yndlingsperson var nok Marv, som får sin elskede luderkæreste Goldie, taget fra sig, og så søger hævn på den grummeste måde. Også de tre skurke blev også vist virkelig godt, specielt "The yellow bastard", som var en af mine yndlingskarakterer i hele filmen.

Denne film er også fyldt med så mange mindeværdige citater fra alle karaktererne, specielt Marv og Hartigan, hvis citater virkelig sætter et ekstra plus på filmen, og gør at man bedre forstår deres karakterer. For eksempel: "The hell I send him to will seem like heaven after what I've done to him." sagt af Marv.

Men alt i alt er synes jeg filmen Sin City er en fremragende film, med faktisk spændende dialog, seje karakterer og god handling. (Og også en film man ikke skal tage for seriøst). Jeg giver den 5 ud af 6 stjerner, helt klart en film man skal se, hvis man godt kan lide en god action-film.
Sin City