Tom Cruise gør det igen

4.0
Mission Impossible - Rogue Nation movie rewiew

Mission Impossible: Rogue Nation er den femte film i Mission Impossible-serien (og er en af de bedste). Den er instrueret af Christopher McQuarrie, og er selvfølgelig med Tom Cruise i hovedrollen som spionagenten Ethan Hunt.

Jeg havde faktisk lidt høje forventninger til filmen, fordi jeg havde set den havde fået nogle rigtig positive anmeldelser rundt omkring på internettet. Levede filmen op til det? JA den var næsten bedre end jeg havde regnet med!

Plottet er at en mand (Alec Baldwin) mistænker IMF-bureauet for at have stået bag en hel række ødelæggelser, og foreslår regeringen at lukke IMF ned. Det er Ethan Hunt og hans team selvfølgelig ikke så glade for, da de i forvejen er under angreb af Syndikatet (en slags hemmelig organisation).

Det leder til en hel masse gode action-scener som jeg synes er så intense men også rigtig godt filmet. Der er en scene hvor Ethan Hunt hænger på en fly under opstigningen (et stunt som Tom Cruise selv lavede!) og en lang biljagt som fører videre til en motorcykeljagt som jeg faktisk synes er en af de bedste motorcykeljagter nogensinde i en film! Hele filmen har bare masser af god action hvor man bliver rigtig godt underholdt.

Hvis vi taler om karaktererne, så jeg synes jeg at deres "team" som helhed er rigtig spændende at følge. Ethan Hunt er en af de bedste "filmhelte" nogensinde, og det viser han også i den her film. Benji Dunn har nogle meget komiske scener og det gør at man både kommer til at have noget sjov, men også at man ikke fjerner intensiteten. Ving Rhames og Jeremy Renner's karakterer kunne jeg også godt lide, ligesom i Ghost Protocol. Den nye tilføjelse i filmen (Ilsa Faulst) var okay, men manglede et eller andet, som kunne have gjort hende bedre.

Noget af det jeg synes var et lille minus var skurken. Philip Seymour Hoffman fra MI3 var helt sikkert den bedste skurk i hele serien. Skurken i den her film var okay men jeg følte man manglede noget hvorfor han var ond. Men han fik en god afsked til filmen.

Alt i alt giver jeg Mission Impossible - Rogue Nation 4/6 stjerner. Actionen i filmen er fantastisk, karaktererne er rigtig gode og den er faktisk sjov. Men den kunne også føle lidt langtrukken til sidst, og som sagt kunne skurken godt have været bedre.


Mission: Impossible - Rogue Nation