Rip, Rap & Rup vs. Zombies?

3.0
Tre venner har været spejdere sammen, siden de var små. Men nu hvor de er kommet i high school, er to af dem ved at tage sig sammen til at fortælle deres mere spejdernørdede ven, at de hellere vil bruge tiden på at feste og jagte piger. Deres venskabelige opgør bliver dog afbrudt af, at byen bliver invaderet af zombier.

"Scouts Guide to the Zombie Apocalypse" er én af den slags titler, der fænger i sig selv. For naturligvis har Grønspættebogen et afsnit om at overleve zombieapokalypsen. Det må den have, ikke?

Desværre ikke, for filmen fokuserer mindre på spejderuniverset og mere på at være en ungdomsfilm, der i klassisk amerikansk stil handler om hormonbombede teenagere med sex på hjernen. Altså plus zombier. Hvilket faktisk giver god mening, eftersom opdagelsen af det kropslige og diverse seksuelle og pornoficerede klicheer fungerer ret godt kombineret med zombier. Det gælder ikke mindst i den scene, hvor hovedpersonerne opdager zombieinvasionen, efter de har sneget sig ind på en mærkeligt øde stripklub.

Ud over zombiestrippere byder filmen også på zombiesilikonebryster og zombiediller, så den er bestemt dækket ind, hvad angår seksuel splatter (jeg føler mig fristet til at tilføje en Trigger Warning: Slapstick med zombiediller). Og der er andre bizart morsomme indslag med zombiehjorte og zombiekatte i en film, der følger subgenrens store tradition for horrorkomik og klart fungerer bedst som sådan.

Rammehistorien om de tre venner, der skal forstå værdien af deres venskab, plus diverse high school-konflikter, er i den grad set før, og forfatter-instruktør Christopher Landon leverer ikke ligefrem en skarpt komponeret film.

Men hey, der er zombier. Som bliver nedkæmpet på nye kreative måder (tennisbolde?). Og en sej stripper med shotgun (en fin lille gennembrudsrolle til Sarah Dumont). Og helte i spejderuniformer. Og en generelt letbenet, fjollet stil, som gør "Scouts Guide to the Zombie Apocalypse" til halvanden times dumtåbelig underholdning med nogle glimrende kreative splatterindslag undervejs. Men det er nu ærgerligt, at Landon ikke bruger de oplagte muligheder i spejdervinklen til noget mere.
Scouts Guide to the Zombie Apocalypse