Halvkedelig halvfjerdser thriller

3.0
Halvkedelig thriller om en politimand, som ved hjælp af en prostitueret forsøger at opspore en forsvunden mand, mens en ukendt morder ligger på lur efter den prostituerede.

Jeg fandt filmen ret kedelig, og for mig personligt var det svært at holde fokus og en interesse i historien, som er et krimimysterium, selvom jeg gjorde mit bedste. Filmen blev først reel spændende i dennes klimaks, hvor morderen afslører sig selv. Dette bliver først gjort effektivt ved at lade morderen forblive tavs og stirrende på hovedpersonen. Herefter følger en længere forklaring på, hvorfor denne gjorde dit og dat, hvilket på den ene side kan virke lidt redundant, mens man på den anden side fornemmer vanviddet hos den veltalende morder, hvilket også understøttes af musikken.

Jeg var ikke imponeret, men snarere lidt skuffet, siden jeg havde hørt godt om denne film af Alan J. Pakula. Det er muligt, at det er en film, som man skal se flere gange, men den formåede altså ikke at fange mig denne første gang. Af tidssvarende thrillere kan jeg i stedet anbefale "Play Misty for Me", "Frenzy", "Marathon Man" eller Pakulas egen "All the President's Men".
Klute