Når naturen møder mennesket

6.0
Mennesket i naturen, naturen i mennesket. Hvor er det bedre at fortælle en historie om de mest primære drivkræfter, end hos en gruppe pelsjægere i begyndelsen af 1800-tallets nordamerikanske vildmark, når disse stilles overfor voldsomme begivenheder.

Instruktør Alejandro González Iñárritu binder for evigt sin hovedperson Hugh Glass sammen med den bjørnemor der voldsomt forsvarer sine unger i mødet med en trussel. Det i en film der kan ses som en simpel, men intens og dybt spændende fortælling om hævn og overlevelse, men også kan skrælles af lag for lag for at fortælle noget langt dybere og mere vedkommende. Mennesket mod naturen og i den, troen og håbet, men også mødet med det indre mørke, mennesket værste sider, de barske realiteter og civilisations begrænsninger.

Det er desuden en enestående smuk fotograferet film, med billeder og stemninger som brænder sig ind i en og hvor kulden næsten mærkes som tilskuer, så kold som den hævn der jagtes for svigt, forræderi og mord.

I hovedrollen spiller Leonardo DiCaprio med fysisk overbevisning, i endnu en pragtpræstation og måske endda hans bedste. Tom Hardy skal ligeledes fremhæves, for atter at forsvinde så meget i sin rolle, at man hurtigt glemmer man har set ham før.

”The Revenant” er et begavet og rystende flot mesterværk og en oplevelse af de sjældne. Men ikke nødvendigvis for de mange, selv om den på papiret muligvis kan se sådan ud.
The Revenant