Skabelon Disney, men sikke en charmerende skabelon.

5.0
Sidste år fik vi Milion Dollar Arm - i år er det denne. Begge film handler om amerikanere som finder talent, inden for sport, hvor man ikke normalt ville lede.
Denne gang handler det om nogle kortbenede drenge, af Mexicansk afstamning som skal lære at løbe - måske ikke lige det mest logiske, men historien er som når de er bedst fra den virkelige verden.
Man kan jo affærdige det med at det er ren spekulation, men vi har brug for den slags film til at minde os om at det altid handler om vilje og evner - og ikke hvor man kommer fra, i sidste ende. Og så selvfølgelig en god træner... som også lærer noget nyt.
Allerede kort inde i historien aner man hvordan det hele vil ende. Om 5 år er træet vokset så stort at det giver en fin skygge. Så længe forventer træneren bestemt ikke han skal blive i McFarland. Der ved man allerede at han vil komme til at ændre mening - men som altid sørger Disney for at vi når dertil på en charmerende måde, med et par bump undervejs.
Kevin Costner har fået noget af et comeback med hele fire film, sidste år og han er stadig perfekt i rollen som personificerer den amerikanske helt.
Og wow, da rulleteksterne kører, så er der en træner som kan være stolt - og ikke bare fordi han fik nogle drenge til at løbe.
McFarland, USA