Nooooo.

2.0
Filmen failer desværre - trods gode intentioner. Jeg overvejede seriøst at forlade biografen, allerede efter et kvarter - og det kunne jeg roligt have gjort for det blev aldrig bedre.
Charmen ved de gamle Fars Fede Ferier, var at man faktisk fremstillede en familie som man troede på.
Der var den lidt goofy far, som altid prøvede at gøre det han troede var rigtigt for familien, moderen som naivt mente at "hvad fatter gør, er altid det rigtige", samt to børn/teenagere som af et godt hjerte hadede hinanden. De gjorde helt almindelige gennemsnitlige ting - som bare gik usædvanligt galt. Og netop det at man troede på personerne, gjorde at man både holdt med dem og forstod dem - og skreg af grin.
I den nye udgave har vi en familiefar som må være skingrende skør, fordi han vælger at tage samme tur som forløb så vanvittigt første gang - da han selv var dreng.
Vi har en familiemor, som åbenbart har været med på hvad som helst og hvor man bare skal trykke på knappen - så lyser vanviddet ud af hende igen.
Og så har vi et par drenge, hvor den yngste er psykopat og den ældste er usædvanlig dum.
Der er et par scener hvor man trækker på smilebåndet, men ellers er det bare utroværdige sketches som afløser hinanden uden den helt store sammenhæng. Desværre gør Chevy Chase heller ikke noget godt for filmen, den tidligere ufrivilligt sjove far er endt som et dumt og kynisk fjols.
Manuskriptforfatterene har slet ikke ramt tonen og sjælen i serien, som dermed ikke fik den værdige død den fortjente. Øv.
Heldigvis havde jeg vundet billetterne til filmen, men andre er nok ikke så heldige.
Fars sygt fede bilferie