Moore's bedste Bond-inkarnation

5.0
Bedste 007 film med Roger Moore - filmen har alt det som gør Bond til Bond, og nogle af de mest spektakulære momenter i Bondhistorien.

Det hele starter i en skihytte i Østrig, hvor James, som sædvanligt, har nedlagt en skønhed - da han kaldes til tjeneste midt i det hele, viser det sig at han er fanget i en fælde hvor han jages på ski. Under jagten viser det sig selvfølgelig at Bond aldrig er uforberedt, men har medbragt gadgets. Herunder skistav som kan skyde - og, da det ser allerværst ud og han styrter ud over en klippe, faldskærm med Union Jack!
En af de (russere viser det sig) Bond dræber i jagten viser sig at have en særlig betydning senere i filmen.

Historiens plot er klassisk, en af Bond seriens bedste skurke, Karl Stromberg, har sat sig for at stjæle Ubåde, udstyrede med atom-missiler - målet er salg til højest bydende, og ultimativt 3 verdenskrig. Hans fæstning er noget af det mest imponerende, fra en Bond film. Når armaggedon starter, sænker han ganske enkelt pylonerne på hans gigantiske havbolig, for at overleve under vand, med særligt udvalgte, selvfølgelig.

Filmen introducerer også den mest ikoniske håndlanger i hele Bond-universet; Jaws - kæmpen med ståltænderne. En tilsyneladende usårlig skabning som aldrig kommer mere til skade end at hans tøj bliver støvet.

Filmens absolutte clou er intet mindre end Bond-seriens bedste bil jagt - sluttende absolut spektaktulært, med Lotus'en som forvandles til U-båd;

https://www.youtube.com/watch?v=eM7TiNAjIfE

Roger Moore peakede i rollen som 007 - han var cool og med en ironi som klædte figuren.

At en af seriens bedste Bond piger, Babara Bach er med, trækker ikke ned. Hun er absolut Bonds kvindelige modstykke som Major Anya Amasova - og det er selvfølgelig hendes kæreste, som Bond har dræbt, hvilket fører til lidt komplikationer, da hun har svoret at dræbe kærestens morder. Især fordi, netop de to skal samarbejde for at nedkæmpe Stromberg.

Filmen bevæger sig vidt omkring, blandt andet til Egypten og pyramiderne og slutter i Middelhavet hvor Bond naturligvis nedkæmper både Stromberg og Amasovas modvilje og modstandskraft.

Citater fra filmen;

Bond kigger på en haremspige og siger;¨When one is in Egypt, one should delve deeply into its treasures...

Bond om filmens skurk; Mmm, maybe I misjudged Stromberg. Any man who drinks Dom Perignon '52 can't be all bad.

Q: Right, now pay attention 007. I want you to take great care of this equipment. There are one or two rather special accessories..
Bond: Q, have I ever let you down?
Q: Frequently.

Bond omtaler Jaws; He just dropped in for a quick bite.

Filmens design er måske det bedste ved det hele - der har aldrig været en flottere base i en Bondfilm.

8/10 - 5/6
Spionen der elskede mig